У априлу 2020. године Авалски торањ слави деценију од свог отварања и тим поводом отворени су наградни конкурси за ученике и студенте. Авалски торањ жели свечано да прослави свој јубиларни 10. рођендан и да том приликом награди креативност ђака четвртог разреда основне школе, који имају десет година баш колико и Авалски торањ, као и ученике и студенте који се баве графичким дизајном.

Конкурси, у организацији ЈП ’Емисиона техника и везе’, под чијом је надлежности Авалски торањ, имају за циљ да активирају одељенске заједнице четвртог разреда, и редовне ученике и студенте који су током свог школовања похађали предмет графички дизајн, и да они представе начин на који они виде симбол главног града, саопштило је то јавно предузеће.

– Велика нам је част да као друштвено одговорно предузеће покренемо ову иницијативу и да се одужимо посетиоцима, који су претходних 10 година верно бирали Авалски торањ као једну од својих омиљених туристичких дестинација. Биће нам задовољство да се повежемо са људима и локалном заједницом, наградимо и изложимо најбоље радове са конкурса и да их све позовемо на прославу нашег 10. рођендана у априлу на Авали – наводи Јелена Димитријевић Гајић из ЈП ’Емисиона техника и везе’.

Задатак конкурса за ученике четвртог разреда је да од различитих материјала свака одељенска заједница направи једну макету торња, и да фотографију свог рада пошаљу у електронској форми. За ученике и студенте графичког дизајна задатак представља креирање оригиналног графичког решења за плакат, на тему десетог рођендана Авалског торња.

Стручни жири изабраће три најбоља и најкреативнија рада, из обе категорије. Три најбоља рада из прве категорије биће награђена оним што је ђацима најпотребније у школи и учионици, док ће ученици и студенти бити награђени оним алаткама које ће им помоћи у усавршавању у области графичког дизајна. На изложби биће изложене три најбоље макете торња, као и дванаест најбољих графички дизајнираних радова. Право учешћа имају све одељенске заједнице четвртог разреда у Србији и сви редовни ученици и студенти школске 2019/2020 године, а сви заинтересовани за оба конкурса треба свој рад да пошаљу на емаил адресу: авалскиторањ.конкурс@гмаил.цом до 15. марта 2020. године.

Авалски торањ својом јединственом архитектуром представља један од пет главних туристичких атракција Београда и годишње привлачи стотине хиљада посетилаца. Висином од 204 метра омогућава посетиоцима да на видиковцу уживају у јединственом погледу ка Београду и Шумадији. Осим његовог туристичког значаја, Авалски торањ најзначајнији је телекомуникациони објекат у региону.

Више информација о самом конкурсу, као и о правилима и условима учешћа, можете прочитати на сајту www.авалскиторањ.рс, Фацебоок или Инстаграм страници Авалски торањ.

Извор: ekapija.com

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian