У жељи да подстакну мобилност студената, Амбасада Француске и Француски институт у Србији, расписују нови конкурс за доделу стипендија за 2019-2020. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.

Сваке године више од 750 студента из Србије одабере Француску за наставак студија у некој од 3500 високошколских установа у Француској. Њих педесетак оствари свој план уз стипендију Владе Француске.

Јелена Шћепановић, Немања Ђорђевић, Kатарина Бранковић, Матија Вељковић, Нина Живановић, Оливера Миладиновић, Јована Лињачки… овогодишњи су стипендисти Владе Француске и захваљујући овој стипендији настављају студије у Француској.

Остварите и ви своју намеру да студирате у Француској! Одаберите студијски програм и доставите своју кандидатуру до 18. марта 2019.

У складу са француским дипломатским приоритетима, Француски институт у Србији и Амбасада Француске промовишу циљеве одрживог развоја Уједињених нација. Ове године, посебан акценат стављен је на пети циљ „Родна равноправност“ и циљ тринаест „Мере за борбу против климатских промена“. Иако су све области студија заступљене на конкурсу за стипендије Владе Француске за мастер ниво и докторат, кандидатуре из наведених области биће разматране са посебном пажњом.

С обзиром на велики број кандидатура и строгу селекцију, препоручљиво је да се кандидати пријављују и за друге програме стипендија да би повећали своје шансе да студирају у Француској.

Више информација можете добити на веб адреси www.srbija.campusfrance.org.

Извор: www.serbie.campusfrance.org

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian