Један од најмлађих и најатрактивнијих факултета у саставу Универзитета у Београду, Факултет организационих наука, обележио је пет деценија постојања. Ради конкурентности на тржишту знања, најављују нове студијске програме и више праксе за академце.

Добра настава, могућност за практични рад, брз долазак до посла, то су специфичности студија ФОН-а, кажу најбољи дипломци. Сада су на мастер студијама и раде.


„Тренутно сам ангажован на ФОН-у, конкретно на Катедри за организацију пословних система, тренутно на једном пројекту“, каже Милан Јовановић, дипломирани инжењер ФОН-а.

„Уз адекватну организацију могуће је постићи све и комбинацију формалног образовања и неформалног и дружења, тако да није било претерано тешко“, каже Милица Мицић, дипломац ФОН-а.

За успех Факултета важна је и међународна акредитација, размена студената и професора.

„ФОН има доста сарадње са универзитетима, не само у Европи него и у Сједињеним Државама, што је веома битно са Универзитетом Темпл, између осталог и због тога што су амерички универзитети међу најзаступљенијима на Шангајској листи. А били су врло активни и у подношењу пријава за нови циклус Еразмус пројеката“, каже проф. Ненад Зрнић, проректор Универзитета у Београду.

Ништа мање није битна сарадња са привредом.

„Ја мислим да је ФОН успео да одговори на неке потребе, с једне стране, друштва у целини, а са друге, потребама привреде. И мислим да се ту налази тајна“, каже Виктор Недовић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја.

Декан ФОН-а, професор Милија Сукновић, каже да је ФОН био „Болоња пре Болоње“:

„Стручна пракса је била од 2001. до 2006. године практично волонтерски. Показало се као одличан пројекат где су студенти на трећој и четвртој години одлазили у компаније и наметали се својим квантумом знања. Данас имамо преко хиљаду потписаних уговора.“

Са Електротехничким факултетом покренули су заједнички мастер програм „Напредне информационе технологије у дигиталној трансформацији“. Студије трају три семестра. Прва два су посвећена настави, а трећи изради завршног рада и стручној пракси која траје осам недеља.

извор РТС

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian