Платформа за курсеве која би требало да повеже студенте и професоре српских универзитета је победничко решење конкурса „2019. Code. Hackathon. Female. Namics.“ које је одржано у оквиру Недеље образовања из рачунарских наука.

Такмичење је организовано на иницијативу дигиталне агенције Namics, а са циљем да оснажи позицију жена у ИТ индустрији и да их подстакне да се баве програмирањем.

Учеснице хакатона, распоређене у тимове од по три члана, имале су 10 сати да развију решења која би могла да се употребе за дигитализацију образовања и стварање такозваних паметних школа, а током рада помагале су им менторке из Namics-а. Најбоље решење одабрано је због своје оригиналности, могућности за примену у реалном животу и примењених техничких параметара.

„Платформа коју смо осмислили би требало да помогне традиционалан начин учења тако што би омогућила онлине едукацију, учење на даљину и похађање курсева независно од године студија или универзитета. Тако бисмо могли да проширимо видике студената и да унапредимо постојећи систем. Посебно ми је било занимљиво што смо се окупиле нас три, које се раније нисмо познавале и што је требало да уклопимо знања, која су посебно различита. Тимским радом смо направиле нешто што заиста ради и иза чега ми стојимо“, истиче Милена Ђорђевић, која је са Јеленом Минић и Миљаном Богдановић била део победничког тима „Sharp minds“.

Ђорђевић је додала да постоји много ствари које желе да унапреде.

„И због тога ћемо наставити да радимо на пројекту. Надам се да ћемо успети да га имплементирамо, ако не за своју генерацију, онда за неке генерације које долазе““, истакла је Ђорђевић.

Недеља образовања из рачунарских наука (CSEdWeek) основана је са циљем да подигне свест о потреби за образовањем из рачунарских наука. Ова недеља обухвата више од 15 милиона људи и 35000 догађаја у 167 земаља. Ове године CSEdWeek слави 11. рођендан.

Извор: b92.net

Banner Content
Tags: , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian