Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић потписао је уговоре о стипендирању 60 студената са територије Града.

За ове намене издвојено је 7 милиона динара а стало је још десет стипендија за нови конкурс. Од 2015. године Град је износ за стипендије повећао са 5 на 7 милиона динара. Спасовић је поздравио студенте пожелевши им је срећу у даљем школовању и раду.

– Оно што желимо да урадимо одмах, и што већ чинимо, је да вас промовишемо у локалној заједници као непроцењиво благо, посебан дар који град има и својеврсне идоле свим осталим ученицима“. Спасовић је навео да се сваке године повећава новац из градског буџета који је усмерен за стипендирање студената.

– Тако смо од 2015. године и 5 милиона динара дошли до данашњих 7 милиона динара и 70 стипендиста. Данас потписујемо уговоре са 60 студената а за још 10 студената биће расписан накнадни конкурс. Свесни смо да 10.000 динара које ће свако од вас месечно добијати није свота која ће покрити трошкове студија, али јесте мала помоћ и гест који вам заправо чине ваши суграђани. Тих 10.000 динара месечно, издвојених из пореза свих Пожаревљана, њихова су порука да цене ваш напор уз молбу да знање уложите у напоре свих грађана Србије да она постане још боље место за живот, рекао је градоначелник.

Извор: Danas

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian