У складу са Одлуком Владе републике Србије о увођењу ванредног стања позоришта у Србији су затворена, али то није потпуни крај могућности да погледате представу. Одређена позоришта емитоваће на интернету снимке својих представа.

Позориште Бора Станковић из Врања ће сваког уторка и петка од 20 часова на свом YouTube каналу емитовати снимак неке од представа са њиховог реперотара. Након тога, снимци ће остати доступни свима који желе да их погледају у било које време.

Позориште Атеље 212 ће и током ванредне ситуације бити са својом публиком. Сваког уторка , четвртка и суботе на Фејсбук каналу емитоваће се снимљене представе у терминима од 20 часова. Ово ће бити јединствена прилика да најмлађа публика Позоришта Атеље 212 први пут види неке представе, а старија публика да се подсети представа које су некада биле на репертоару. У суботу, 28. марта у 20 часова можете погледати „Чудо у Шаргану“ (1989).

Позориште лутака Ниш ће и током ванредног стања бити са својим малим и великим гледаоцима. На YouTube каналу емитоваће представе у уобичајеним терминима предвиђеним за играње, четвртком у 18.00 и недељом у 11.30. Најаве представа биће објављиване на сајту и друштвеним мрежама Позоришта лутака и достављане медијима као и до сада.

Позориште младих жели да својим репертоаром употпуни време које проводите код својих кућа. Путем сајта Позоришта младих најмлађој публици биће омогућено гледање представа из својих домова. https://www.pozoristemladih.co.rs/

Термини у којима ће се представе наћи на сајту Позоришта младих су њихови редовни термини играња:

Субота, 28.03.2020. у 11.00 часова – представа „Јежић Жожо“
Недеља, 29.03.2020. у 11.00 часова – представа „Снежна краљица“

Позориште лутака „Пинокио“ ће играти представе без присуства публике у свом редовном термину сваке суботе од 12.00 и преносиће их уживо преко друштвених мрежа – YouTube, Facebook-а и Instagram-а.

Најмлађи ће имати прилику да уживају из својих домова у најгледанијим представама овог позоришта као што су „Три прасета“, „Пепељуга“ и „Лепотица и звер“.

Позориште „Бошко Буха“ у наредном периоду сваке недеље од 17 часова објавиће снимак једне представе.

Ово су само нека од бројних позоришта која ће своје представе и програм пренети на интернет платформе. За више детаља пратите hocupozoriste.rs.

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian