Сваке године, 4. април је дан када промовишемо опредељеност студената Универзитета у Београду да буду друштвено ангажовани и да се боре за бољу будућност. Тај дан обележавамо у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали 4. априла 1936. године због нарастајућег фашизма у Европи. Том приликом убијен је студент права Жарко Мариновић.

Ове године нисмо у могућности да се окупимо тим поводом, али то не значи да слободарско наслеђе студената Универзитета у Београду и целокупне његове академске заједнице препуштамо забораву.

Поносни смо на доприносе наших студената, као и на њихово ангажовање и сада, током трајања пандемије. То је најбољи начин да промовишемо вредности за које се залажемо, а једна од најважнијих међу њима је солидарност, укључујући и ону између младих и припадника старијих генерација.

Свим студенткињама и студентима желимо срећан 4. април, Дан студената Универзитета у Београду, са жељом да чувајући себе, чувају и друге и да се што пре вратимо нашим редовним активностима. Желимо им и да у актуелним околностима прикупљају снагу и енергију за што скорије остваривање академских циљева које су себи зацртали и да наставе да верују у себе и свој допринос друштву.

Ректорски колегијум

 

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian