После изузетно успешне прве сезоне, компанија Marbo Product која послује у оквиру PepsiCo групе, најавила је другу сезону едукативне платформе ,,Chipsy Agro Akademija“.

Ове године пројекат је намењен студентима четврте године Пољопривредног факултета Универзитета у Београду и то студентима смерова ратарство и повртарство, хортикултура, фитомедицина, агроекономија и прехрамбена технологија, модул технологија ратарских производа. Прво, уводно предавање биће одржано 23. маја у 11 часова у свечаној сали Пољопривредног факултета.

„Chipsy Agro Akademija је покренута са идејом да студентима омогући практична знања у области узгајања кромпира у складу са највишим стандардима који се примењују за потребе производње бренда Chipsy, а са циљем стварања фармера за 21. век. То су знања и искуства која смо стицали годинама кроз едукације и пословање широм PepsiCo света, а која смо успешно применили и кроз наше пословање на Западном Балкану. Осим знања, студенти ће имати прилике да добију и менторску подршку експерата Агро тима компаније Marbo Product и стекну увиде у целокупан процес, како би у будућности имали прилике да буду део стручног тима компаније PepsiCo и учествују у производњи најбољег чипса“ истакао је Данијел Нединић, директор фабрике компаније Marbo Product.

Стручњаци агро тима компаније Marbo Product ће представити део експертизе у области узгајања кромпира, а после уводног теоријског дела, презентоваће и конкретан задатак за студенте. Решавањем студије случаја, студенти ће имати прилику да уђу у финални избор и кандидују се за учешће у практичном делу. Најбоља решења студије случаја одабраће стручни жири који чине представници компаније Marbo Product и представници Пољопривредног факултета Универзитета у Београду. Победнички тимови ће учествовати у практичном делу пројекта, односно у процесу од сетве до жетве кромпира.

„Практична знања и вештине, као и свест о томе како функционише привредни сектор, су од изузетног значаја за наше студенте. Пољопривредни факултет у Земуну је институција која је читав један век у спрези са привредним сектором, трудећи се да прати трендове, како домаће, тако и светске, и својим студентима омогући да током свог академског развоја добију и практична знања из области пољопривреде и прехрамбене производње“ – изјавио је Душан Живковић, декан Пољопривреднг факултета у Београду.

„Chipsy Agro Akademija“ пружа прилику студентима да развију свој тимски дух покажу иновативност у решавању студије случаја, као и да стекну вредне теоријске и практичне увиде у област гајења кромпира. Сви учесници добијају диплому Chipsy Agro Akademija, а они коју уђу у ужи круг биће у прилици да се опробају у сетви и жетви кромпира и произведу свој Chipsy.

 

Извор: Najstudent.com

Banner Content
Tags: , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian