„Паметне степенице“ на којима су исписане најчешће правописне грешке које ученици праве, као и њихови исправно написани облици, освануле су крајем 2018. године  у основној школи „Илија Бирчанин“ у Земун Пољу.

фото: Новости

„Roma Company“ иницирала је заједно са ОШ „Илија Бирчанин“ акцију постављања тачних и погрешних израза на степеницама са идејом да ученици, визуелно лакше упамте како се правилно пишу одређене речи и да више не праве грешке.

На црвеној подлози исписане су погрешне, а на заленој исправно написане речи. На црвеној, са леве стране степеница стоји реч : “немогу“ погрешно написана као једна реч, а са десне на зеленој подлози исписано је правлино „не могу“. Боје су намерно употребљене, како би ђацима остало у памћењу шта је исправно, а шта погрешно.

Најчешће грешке које ученци праве су и на речима: “извинуо“ уместо „извинио“ што је правилно; погрешно је „вишљи“, а правилно „виши“, греше и код употребе помоћног глагола бити у првом лицу једнине аориста: „ја би“, уместо исправог облика: “ја бих“…

„Овим путем се искрено захваљујемо“Roma Company“ на помоћи коју су нам пружили, а пре свега, што су нам један део школе украсили и спојили лепо са корисним. Мислим да ће ђацима, а и појединим родитељима, бар мало, помоћи да исправе правописне грешке,” изјавио је Боги Гогић, директор ОШ „Илија Бирчанин“ у Земун Пољу.

Извор: Вечерње новости

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian