Позоришна представа “35 калорија без шећера” о проблемима исхране и анорексије међу младима, рађена по истоименој књизи списатељице за младе, Јасминке Петровић, биће премијерно изведена у сали Американа Дома омладине Београда 22. и 23. јануара са почетком у 20 часова.

фото: Glossy

Проблем исхране код младих људи, посебно код девојчица, које у периоду одрастања, теже да изгледају као популарне манекенке са телевизије, доводе до озбиљних поремећаја као што је анорексија. Ова тешко излечива, смртна болест се најчешће јавља код младих људи, узраста од 12. до 25. године живота и представља све већи проблем данашњице, када су мода и изглед постали најбитнији фактор у одрастању већине девојчица. Код нас се последњих година бележи све већи пораст ове болести, који се често не препознаје на време, па се открива у поодмаклој фази, када више није тако једноставно лечити овакву врсту поремећаја.

Јасминка Петровић, списатељица невероватног младалачког духа, успела је ову тешку тему да представи кроз своју књигу “35 калорија без шећера”, кроз лековити хумор, користећи мотиве две приче. Јована и Тара проводе зимски распуст код једне веселе породице у Гроцкој. И док околна брда дремају под дебелим снегом, а Дунав гледа своја посла, у кући се одвија права драма. Када вага покаже пола килограма више, неко нестаје из куће, неко долази до запањујућег сазнања, копајући по Интернету, а једна девојка се бори са змијом у стомаку. Негде поред Саве, догађа се нешто веома слично, али много страшније.

фото: Glossy

Позоришна представа “35 калорија без шећера” је рађена на веома модеран, духовит и забаван начин. Јунаци су млади људи, који својим поступцима трагају, најпре за откривањем проблема, а потом и за решавањем истог. Поред главне теме, односно проблема исхране, ова прича промовише и вредности пријатељства, породичног живота, али и осећаја емпатије, која тако много недостаје младима данас.

Представа има за циљ да едукује и упозори младе људе, посебно девојчице, на стравичне последице које настају одбијањем узимања хране, зарад жеље да буду мршавије. Представа је намењена узрасту од 12 и више година и представља најбољи начин да данашњи тинејџери, а и старија публика препознају симптоме овог опаког и тешког поремећаја.

Ауторски тим представе чине: Ненад Радовић, редитељ, Ђорђе Косић, драматург, Василије Крстић, асистент редитеља и Снежана Ристић, психолог. У представи игра 15 младих глумаца, полазника позоришног студија Центар.

Улазнице су у продаји по цени од 500 динара на свим Ticket Vision продајним местима, као и путем сајта tickets.rs.

Извор: Glossy

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian