Чланови Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС) и студената Фондације “Заједно за младе” др Данице Грујучић су у оквиру акције “Космету на дар” боравили у Грачаници и штићеницима Центра за децу са посебнин потребама поделили новогодишње пакетиће.

Група од педесетак студената са Беогадског универзитета и студената Фондације “Заједно за младе” др Даница Грујичић обишла је манастир Грачаницу, а њихови представници су искористили прилику да посете штићенике Дома за децу са посебним потребама и поделе им поклон пакетиће.

“Aкцију смо отпочели тако што смо обишли Дом за децу са посебним потребама и њима оденли пакетиће. Сјајан је осећај да у току новогодишњих празника можемо да обрадујемо оне којима је то заиста најпотребније. Овим путем желим да се захвалим свима који су учествовали у овој акцији, а то су студенти парламента универзитаета у Београду, Крагујевцу, Приштини, Новом Пазару, Нишу, Приштини и универзитета Сингиунум“, рекла је за Косово Онлајн Маргарета Смиљанић – Потредседница СКОНУС-а

Током другог дана посете Косову студенти су обишли Косовску Каменицу, Клокот и Витину, а дан су завршили ноћењем у манастиру Светих Арханглела код Призрена.

Акција “Космету на дар” су наставили поделом поклон пакетића деци из Велике Хоче, Ораховца и Гораждевца.

“Студент Србије су као и до сада увек показали да су ослонац нашег народа на простору Косова и Метохије. И кад је добро и кад је лоше. Овога пута желели смо да покажемо малишанима са простора Косова и Метохије да нису заборављени, да њихови сународници са простора целе Србије мисле на њих, односно будућност Републике Србије, она највереднија, а то су студенти, стала је уз народ и прикупила пакетиће“, истакао је председник СКОНУС-а Милан Савић.

Наставићемо акцију и током следећих месеци. Ово је само почетак“, нагласио је он.

Студенти један дан провели и на северу Косова где су поделили поклон пакете ученицима ОШ “Бановић Страхиња” у Бањској код Звећана. У току три дана студенти су у готово свим српским срединама северно и јужно од Ибра поделити више од три хиљаде поклон пакетића које су организовано припремали на својим факултетима.

Извор: kosovo-online.com

Banner Content
Tags: , , , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian