Универзитет Politecnico di Milanо вас позива да присуствујете презентацији мастер програма и стипендија у уторак 29. јануара у 18 часова у просторијама Италијанског института за културу у Београду, Кнеза Милоша 56. Након презентације предвиђено је време за одговоре на питања заинтересованих. Презентацију ће водити представник Универзитета проф. Иван Мангов.

фото: Najstudent

Мало који инострани Универзитет може да се похвали бројем пријављених и уписаних студената са ових простора као Politecnico di Milanо . Када се сви параметри узму у обзир: позиција на интернационалној ранг листи, цена студија, број стипендија као и број програма на којима се настава одвија на енглеском језику – јасно је због чега је, када је реч о наставку школовања у иностранству, Политецницо ди Милано најчешћи избор наших студената. У овом случају, прихватљива школарина и изврсна репутација Универзитета чине добитну комбинацију.

Politecnico di Milanо се налази међу првих 20 на ранг листи светских универзитета у сва три подручја специјализације: 17. у инжењерингу, 9. у архитектури и 5. у дизајну.  QS World University рангира најбоље универзитете широм света, позиционирајући Politecnico di Milanо високо у конкуренцији историјских Оксфорда, Харварда, Кембриџа и МИТ.

Са око 40.000 уписаних студената и преко 1000 професора, највећи је италијански универзитет за велики број техничких и природних наука, архитектуру и дизајн. Од свог оснивања 1863. године „Politecnico di Milanо“ је базиран на квалитету и иновацији наставе, што је резултирало успостављањем чврсте сарадње са светом економије и привреде кроз развој експерименталног истраживања и трансфер технологије.

Стипендије

„Politecnico di Milanо“ додељује најбољим студентима „ПЛАТИНИУМ“ стипендије у износу од 13. 886€.

Студенти који добију „ГОЛД“ стипендију, у износу од 8.886€ годишње, имају покривене трошкове смештаја у студентском цампусу као и покривене трошкове школарине.

„СИЛВЕР“ стипендија покрива трошкове школарине у износу од 3.886€ годишње.

Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на Мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије. Годишња школарина за мастер студије износи 3.886€.

Politecnico di Milanо  такође нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од следећих студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300€ месечно, али варирају у зависности од цампуса, те је потребно распитати се за сваки појединачни студентски дом. Студенти који буду добили „ПЛАТИНУМ“ или „ГОЛД“ стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.

Пријаве за упис

Пријаве за упис на први семестар мастер студија, на ком настава почиње у септембру 2019. примаће се до 15. марта 2019. године.

Сви пријављени студенти биће узети у обзир за доделу ПЛАТИНИУМ, ГОЛД и СИЛВЕР стипендије, као и ДСУ стипендије.

Проф. Иван Мангов је представник универзитета Политецницо ди Милано за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и асистенцију приликом конкурисања, као и обавезну регистрацију кандидата, пишите на адресу ivan.mangov@gmail.com.

Студенти који још нису дипломирали могу конкурисати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано.

Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобадјању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу.

Приликом оцењивања досијеа кандидата комисија ће обраћати посебну пажњу на просек у досадашњем студирању, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.

Пријављивање на мастер студије се не наплаћује, а сви пријављени кандидати биће узети у обзир за доделу стипендија.

Извор: Najstudent

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian