Вишеструко награђивани фим Мирослава Терзића „Шавови“ биће премијерно приказан 1. марта у Комбанк дворани у оквиру програма 47. Међународном филмском фестивалу ФЕСТ.

Филм је инспирисан истинитом причом београдске кројачице која скоро две деценије тражи свог „мртвог сина“.

фото: Блиц

Несрећна мајка коју тумачи Снежана Богдановић бори се са управом болнице и лекарима, полицијом, судовима и општинским званичницима, како би добила исправу о смрти која би доказала где је сахрањен њен новорођени син.

Стрпљиво спајајући „шавове своје приче“, она, после скоро 20 година, верује да је свог сина нашла у приградском насељу удаљеном 15 километара од Београда.

Остале улоге тумаче Јована Стојиљковић, Марко Баћовић, Павле Чемерикић.

Фим „Шавови“ освојио је награду стручног жирија Europa Cinemas Label, као најбољи европски филм у програму Панорама, док је у конкуренцији од 37 филмова из целог света публика овогодишњег Берлинала доделила Шавовима другу награду за најбољи играни филм у селекцији Панорама.

Уочи српске премијере филма редитељ Мирослав Терзић поручује да је након низа година, његова жеља да сними „Шавове“ кренула да се остварује када је упознао Дринку Радојичић, која га је разоружала скромношћу и храброшћу.

„Од самог почетка сам имао срећу да радим са сјајном глумачком екипом и сарадницима. Још у току рада на сценарију са Елмом Татарагић желео сам да улогу Ане игра Снежана Богдановић. Снежана је испред камере постала друга особа, не стедећи се и не плашећи се да се потпуно поништи и препусти Ани и да у том процесу понекад готово повреди себе. Потпуно предавање. Она је друг, борац и велики глумац“, поручио је Терзић.

Филм „Шавови“ освојио је награду Europa Cinemas Label као најбољи европски филм у програму Панорама и од сада ће имати подршку мреже Europa Cinemas  и бољи приступ биоскопској дистрибуцији захваљујући финансијском подстицају овој мрежи биоскопа да уврсте ову српско-словеначко-хрватско-босанско-херцеговачку копродукцију на своје репертоаре.

У конкуренцији од 37 филмова из целог света Берлинска публика овогодишњег Берлинала доделила је Шавовима другу награду за најбољи играни филм у селекцији Панорама.

Извор: Крстарица

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian