Студенти су заинтересовани за могућност куповине годишње бус плус картице са којом би имали одређени попуст и повољнији превоз у Београду, саопштио је градоначелник Београда Зоран Радојичић који је, поводом Дана студената, посетио Универзитет у Београду и састао се са ректорком др Иванком Поповић и представницима студената.

фото: Данас

Радује ме што су заинтересовани да уредно плаћају градски превоз и што их занимају културни садржаји Београда, рекао је Радојичић и додао да ће се сви студентски захтеви размотрити, саопштио је Секретаријата за информисање Градске управе.

Тема састанка била је унапређење сарадње Града Београда и Универзитета у Београду коју је градоначелник Радојичић оценио „изузетно важном за обе стране“.

„Сматрам да је значајно да се редовно виђамо и отварамо нове теме“, истакао је Радојичић.

Он јесвим академцима честитао Дан студената и поручио им „да буду упорни, да уче што више и да користе сваку прилику да своје знање примењују у пракси“. Сећајући се свог студирања, али и као професор који је у контакту са студентима медицине, знам колико овај период може бити стресан и са каквим изазовима се суочавају. Зато је свака подршка породице, професора, града и државе битна, нагласио је Радојичић. Он је као важен део своји визије у управљању престоницом навео жељу да се „Београд као академски град још више прилагоди студентима и њиховим потребама“.

Радојичић је најавио да ће у оквиру пројекта „Термална рехабилитација јавних зграда“, осим зграда Хитне помоћи и Градске библиотеке, бити реконструисана и Студентска поликлиника и Стационар, а чланови ректорског колегијума подржали су ту иницијативу и предложили да се и друге зграде универзитета касније укључе у овај пројекат, наведено је у саопштењу. Радојичић је истакао и значај Универзитета за промоцију престонице, нагласивши како професори Универзитета доводе велики број конгреса у Београд и тако доприносе развоју конгресног туризма, који је значајан вид туристичке понуде модерних градова.

Извор: Данас

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian