Градско веће града Врања расписало је јавни позив за доделу награда успешним студентима на територији града Врања, саопштено је преко званичног сајта локалне самоуправе.

У школској 2019/2020. години биће додељено 40 финансијских награда студентима на првом степену студија (студентима од треће до шесте године основних академских или струковних студија) и студентима на другом степену студија (мастер академске студије).

Првих четрдесет са листе, према недавној одлуци Градског већа, добиће по 20.000 динара.

Општи услови за остваривање права на финансијску наградау подразумевају да су кандидати редовни студенти високошколске установе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе; да су редовни студенти од треће до шесте године основних академских или струковних студија или студенти мастер студија.

Као и да су први пут уписали одговарајућу годину студија и да нису изгубили, односно обновили, ниједну годину студија; да је просечна оцена током досадашњих студија најмање 9,25, те да имају пребивалиште на територији града Врања.

Потребна документација

– фотокопија личне карте или штампани подаци са електронске личне карте

– за студенте основних или академских студија уверење са факултета, којим доказује редован упис сваког зимског семестра без прекида

– за студенте основних или академских студија уверење са факултета, којим доказује просечну оцену током студирања и просечну оцену на свакој од година

– за студенте мастер студија уверење о уписаном зимском семестру одговарајуће године студија

– за студенте мастер студија уверење о постигнутом успеху у претходним годинама студија, са коначном просечном оценом током основних и мастер студија

– за студенте мастер студија извод из евиденције незапослених лица Националне службе за запошљавање филијала у Врању, или потврду надлежних органа из места пребивалишта, уколико лице није имало прихода (потврда из ПИО фонда, уколико нема уплата из радног односа).

Рок за пријављивање на конкурс је петнаест дана од дана објављивања конкурса на званичном сајту града Врања, закључно са 20. новембром ове године.

Прошле године град Врање наградио је десет студената мање – 30.

Извор: https://www.vranjenews.rs

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian