Конкурс за доделу студентских кредита и стипендија објављује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а отворен је од 1. до 31. октобра текуће године.  Кандидати подносе пријаву са конкурсном документацијом високошколској установи на којој студирају.

Право на студентску стипендију, у складу са законом, имају студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог, другог или трећег степена, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који нису у радном односу, који имају држављанство Републике Србије, који нису губили ниједну годину током студија, уз максималну ефикасност током студирања, који су према наставном програму високошколске установе на којој студирају положили све испите из претходних година студија и постигли просечну оцену најмање 9,00 (девет) и који имају пребивалиште на територији Републике Србије. На конкурс се могу пријавити студенти од II до V (иVI) године основних студија и студенти другог и трећег степена студија,  који су одмах по завршетку основних студија наставили студије другог, односно трећег степена студија и уколико испуњавају остале услове у складу са законом и правилником.

Право на студентски кредит, у складу са законом, имају студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог, другог или трећег степена, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који нису у радном односу, који имају држављанство Републике Србије, који су први пут уписани у зимски семестар студија и који имају пребивалиште на територији Републике Србије. На конкурс се могу пријавити студенти И године основних академских и основних струковних студија (основних студија) који су први пут уписали први семестар и студенти од II до V (и VI) године основних студија, студенти на студијама другог и трећег степена који су одмах по завршетку основних студија наставили студије другог односно трећег степена.

Месечни износ студентских кредита и стипендија за текућу школску годину износи 8.400 динара и исплаћује се у највише 10 месечних рата.

За више информација посетите: https://studenti.unicreditbank.rs/krediti-i-stipendije/krediti-i-stipendije.30.html

ртвсг, rtvsg, studentski krediti, stipendija

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian