Постоје две врсте студената: они који записују белешке и они који немају чак ни свеску и хемијску током предавања. Ови први често се муче да би стигли да запишу све што професор говори или пише, а као што знамо, без белешки често на факултету не бисмо могли преживети. Тим мукама је својом генијалном идејом на крај стала једна студенткиња.
Поделите на Facebook-u Поделите на Twitter-у.

Записивање током предавања може бити стресно, нарочито ако професора нарочито не интересује да ли ће студент стићи да запишу све оно што он предаје. Па ипак, ту је генијална идеја записивања белешки тако да сви све “похватају“, па чак и назначе делове које нису најбоље схватили, додају коментаре и свашта друго.

Идеју је на друштвеним мрежама описала студенткиња Stephanie McKellop, а она ће помоћи сваком студенту да похвата и запише што више. Идеја није оригинално њена, али ју је пренела свима јер су њене колеге са факса то почеле да практикују.

Наиме, они сви хватају белешке у један Гоогле заједнички документ, а како записују, тако у белешкама различитим бојама означавају места на којима нешто нису схватили, мисле да су погрешно разумели итд.

Ово је одличан начин вођења белешки који вам омогућава да вам друге колеге одмах помогну својим коментаром или одговором на сваку вашу недоумицу у вези онога шта уствари треба писати и шта је професор тиме хтео рећи.

На крају семестра, када се полажу испити, сви студенти имају један огроман документ из којег могу да уче, а у којем су сва питања, али и одговори на оно што није до краја јасно. На тај се начин додатним ишчитавањем литературе или одласком на консултације код профеосра та места могу допунити.

Овакав начин бележења важних лекција с предавања није уопште лош, већ је врло користан па се питамо, како се тога неко раније није сетио?

Извор: studentskizivot.com

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian