Пријава кандидата за упис на основне студије Универзитета у Београду је у току. Како сада стоје ствари, уписни календар неће пореметити ни повећани број заражних од короне.

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић за Нова.рс каже да факултети поштују све заштитне мере и одлуке Кризног штаба, а уколико случајно буде неких промена и одлагања студенти ће бити благовремено обавештени.

фото: Блиц

“Све иде по плану. Уз максималне мере пажње идемо даље са поступком уписа”, каже ректорка и додаје да ће пријемни овог пута бити одржани под маскама. Такође, факултети ће стриктно водити рачуна и о социјалној дистанци и броју студената у учионицама, па ће они који не буду имали просторне капацитете за то користити просторије неких суседних установа.

Термини за упис у овом тренутку остају непромењени, а уколико буде било каквих промена, ректорка Поповић уверава да ће се факултети томе прилагодити и да студенти неће бити оштећени.

“Сада почиње пријављивање и предаја документа, а следеће недеље су пријемни испити. Неки факултети омогућавају онлајн пријављивање, како би се смањила гужва и скратило задржавање кандидата. Пријемни испити ће бити у салама, уз поштовање свих мера. Факултети ће вероватно користити и просторије суседних установа. Зависно од величине факултета и броја пријављених кандидата, уколико не постоје просторне могућности факултета траже се партнери да би се све то реализовало”, каже ректорка.

Додаје да су факултети поштовали све мере када је реч о заштити од коронавируса и истиче да појава короне на појединим факулетима није алармантна. Ипак, има важну поруку за студенте.

“Јако је важно и да студенти сарађују у целој причи. Нико то не ради зато што му се тако хоће, него зато што мора и то је у интересу свих нас”, закључује ректорка.

Извор: Нова.рс

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian