Велико нам је задовољство што смо домаћини Ректорске конференције која је важан део игара 5. Европских универзитетских игара. Игре су јединствена прилика да представимо нашу културу, традицију, лепоте и историјске споменике главног града Србије. Ректори европских универзитета позвани су да учествују на Конференцији која ће се одржати 11. и 12. јула на Универзитету у Београду, а фокусирана је на одрживи развој универзитетског спорта.

Београд има два државна универзитета и неколико приватних високошколских установа. Универзитет у Београду, основан 1808, најстарији је и највећи универзитет у Србији. Са бројем од готово 100.000 уписаних студената, универзитет је један од највећих у Европи. Београд је прави универзитетски град због чега је савршен за домаћина Игара и пратеће догађаје. У периоду од 12. до 25. јула, Град Београд ће угостити око 6000 учесника, студената из целе Европе који ће се такмичити у 21 спорту, укључујући и два Пара спорта.

Током Ректорске конференције желимо да окупимо руководиоце европских универзитета како би разговарали о стању и могућностима развоја спорта на универзитетима. Наш циљ је размена идеја, искустава и примера добре праксе на различитим европским универзитетима. Учесници ће такође бити позвани да присуствују церемонији Отварања 5. Европских универзитетских игара 2020, које ће се одржати 12. јула. Више о Играма и о Ректорској конференцији можете наћи на званичној wеб страници https://eug2020.eu/.

Званична регистрација за учеснике Ректорске конференције биће отворена у фебруару 2020. године. Све додатне информације могу се добити путем упита на адресу rectors.conference@eug2020.eu.

Извор: bg.ac.rs/

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian