Декан те високошколске установе Небојша Бојовић изјавио је да је велико интересовање за студирање на том факултету и да су ове године квоте на основним студијама попуњене већ у првом року, а да је мастер студије уписао рекордан број студената.

„Од прошле свечане академије до данас, на Саобраћајном факултету дипломирало је 226 студената на основним, 106 на мастер и четворо на докторким студијама. Ове младе људе треба да умрежимо у научну заједницу и да буду део заједничких међународних пројеката“, казао је Бојовић на свечаности у Београду.

Он је рекао да „студенти имају прилику да теоријско знање допуне праксом“ и додао да су ове године потписани споразуми с „водећим ИТ компанијама“. Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић казала је да су „направљени одређени помаци у развијању међународне сарадње, што посебно за техничке факултете представља велики успех“.

„Приступили смо Европском универзитетском савезу, где ћемо покушати да аплицирамо за европска средства. Они су препознали велики потенцијал Унивезитета у Београду и потпуно су се отворили да сви заједно направимо један савез“, навела је ректорка.

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Владимир Поповић најавио је да ће ради повећање плата следеће године факултетима и институтима ;бити увећана средства за ;10 одсто и додао да то важи и за истраживаче при институтима.

 

Извор: N1

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian