Представници универзитета у Београду и Новом Саду потписали су меморандуме о сарадњи са компанијом НИС, којим се предвиђа размена знања и искустава, студената, као и гостовања професора и стручњака те компаније и универзитета.

Министар просвете Младен Шарчевић, који је у Палати Србија присуствовао потписивању меморандума, указао је да компанија НИС доста улаже у образовање.

Србија сарађује са Русијом у разним областима, рекао је Шарчевић и додао да има још простора за сарадњу, нарочито када је реч о образовању.

Министар је најавио да ће у наредном периоду бити потписан и меморандум са руским универзитетом МГИМО.

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић захвалила је НИС-у који, додала је, подржава универзитетску заједницу у Србији и помаже и посредује да односи са руским универзитетима буду још бољи.

Такође, захвалила је и Министарству просвете, науке и технолошког развоја што даје пуну подршку сарадњи на универзитетском нивоу.

Ректор Универзитета у Новом Саду Дејан Јакшић је изразио задовољство због потписивања меморандума о сарадњи са компанијом НИС која је, истакао је, у претходном периоду стипендирала студенте Универзитета у Новом Саду.

Како је додао, та компанија је веома активна и у обезбеђивању услова за истраживања.

фото: rts,rs

Меморандум између компаније НИС и Универзитета у Београду потписали су генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев и ректорка Универзитета у Београду проф. Иванка Поповић, док су меморандум између компније НИС и Универзитета у Новом Саду потописали Тјурдењев и ректор Универзита у Новом Саду проф. Дејан Јакшић.

Извор: rts.rs

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian