Сајам запошљавања, током кога ће словеначке компаније представити своју делатност и позиције отворене за раднике из Србије биће одржан у београдском Сава центру 19. септембра 2019. године.

Свим посетиоцима пружа се могућност да у директној комуникацији са представницима компанија из Љубљане, Марибора, Долењска и других градова Словеније добију корисне информације, али и да сазнају испуњавају ли неопходне критеријуме за добијање радне дозволе. На лицу места могуће је аплицирати и за неку од отворених позиција у области телекомуникационих услуга, производње монтажних објеката, обраде коже, као и у ретаил, аутомобилској, прехрамбеној, грађевинској и фармацеутској индустрији, угоститељству и здравству.

На штандовима организатора – Завода Републике Словеније за запошљавање и Националне службе за запошљавање Републике Србије доступне су све информације о билатералном споразуму Србије и Словеније којим се регулише запошљавање српских радника, а који умногоме поједностављује процес запошљавања, уједно гарантујући низ погодности, укључујући трогодишњу радну дозволу, једногодишњи уговор о раду и мобилност на тржишту рада по истеку првог уговора.

Како би услове и могућности запослења у Словенији представили свим заинтересованима, у току сајма биће одржано предавање „Радни и животни услови у Словенији“, а чији ће акценат бити управо на новинама билатералног споразума Словеније и Србије. Предавањима можете присуствовати од 13, 15 и 17 часова у сали Јапански салон у Сава центру, док је сајам за посете отворен од 12 до 20 часова

Извор: Инфостуд

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian