Традиционално, 26. светосавско такмичење у беседништву одржано је синоћ на Правном факултету, где је своје говорничке вештине „укрстило“ 12 такмичара. Најбоља говорница и апсолутна победница је Кристина Омеровић, студенткиња треће године, која је, по мишљењу стручног жирија, али и публике, заслужила ово ласкаво признање.

У препуном амфитеатру „Радомир Д. Лукић“, популарној „петици“, дванаесторо најхрабријих студената одважило се да пред својим колегама, професорима и еминентним стручним жиријем изнесе своје ставове о многобројним актуелним темама.

Победница овогодишњег такмичења Кристина Омеровић изабрала је да говори на слободну тему „Ратник светлости“. Својим ставом, самопоуздањем и одличним ораторским способностима одушевила је све присутне, а њену беседу публика је наградила огромним аплаузом.

– Ратник светлости је метафора нас младих који покушавамо да нађемо свој пут – истакла је Кристина после значајне победе у веома јакој конкуренцији.

Беседнике су оцењивали др Љиљана Мркић Поповић, редовни професор ФДУ, Ратомир Рале Дамјановић, књижевник, драмски уметник Иван Бекјарев, др Зоран Мирковић, декан Правног факултета, и др Сима Аврамовић, редовни професор Правног факултета.

Извор: Новости

Banner Content
Tags: , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian