Савез економиста Србије доделио је две повеље за изузетност и плакете за пет најбољих студената економских факултета, а председник СЕС Александар Влаховић поручио је да је ово начин да се студентима покаже да неко прати и цени њихов рад.

Како каже, овакво признање студенти ће сигурно знати да цене, а може им бити и порука да вреди остати у Србији која не може да рачуна  на дугорочно одрживи развој без њих.

СЕС ради на популаризацији економске струке и науке, наводи он, али и на увођењу етике у економско одлучивање.

фото: Омладински комуникативни центар

Две повеље за изузетност додељене су у области науке и у области менаџмента и пословне економије, а добитници су професор Коста Јосифидис са Економског факултета из Суботице и председница Извршног одбора Банка Intesa Драгиња Ђурић.

Јосифидис је рекао да оваква признања значе много, нарочито јер долазе од стране колега који прате, подржавају, али и критикују рад.

Награда је и обавеза, сматра он, и поручује младима да наставе да раде и уче јер је наука „отворени систем“.

Како каже, њихово време долази и они треба да у времену које долази граде свој пут поштујуци прошлост и постигнућа оних који су утицали на развој науке пре њих.

Ђурић је навела да је свака награда и велика обавеза и мотивација и поручил студентима да остану своји и да као млади који уче и труде се не треба да брину о проналаску посла, јер ће га сигурно бити.

Један од награђених студената, студент четврте године Факултета за економију,финансије и администрацију Универзитета Метрополитен Жељко Јовић каже да су признања значајна, нарочито јер у данашње време када је фокус на ИТ и технологији враћају значај економској науци.

Он је поручио својим колегама да остану у Србији и заједно се потруде да створе боље економско и привредно окружење за будуће генерације.

 

Извор: ТАНЈУГ

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian