Економски факултет Универзитета у Београду повећао изласност на испите три пута. Студент без покрића што се није појавио на полагању , „сносиће последице“

Економски факултет осмислио је оригиналан начин за повећање излазности студената на испите. Они који се без ваљаног оправдања не појаве у слушаоници и кабинету професора на дан испита који су пријавили морају да плате 370 динара. Иако је то изазвало незадовољство студената, новчана казна је дала резултате.

Према речима проф. др Борислава Боричића, декана Економског факултета, због веома малог броја студената који су се појављивали на испитима, иако су их пријавили, донета је одлука о плаћању надокнаде. Иако је у почетку било негодовања, с временом су се студенти на то навикли. Уместо празних ходника, у време испитних рокова факултет је пун академаца који су дошли на полагање.

– Излазност на испите била је изузетно мала – каже професор Боричић. – Мање од трећине студената, од укупног броја оних који су пријавили испит, појавило би се на полагању. Да би се то променило, решили смо да уведемо плаћање новчане надокнаде за оне који не изађу на испит а то не оправдају.

Декан Боричић истиче да новчану надокнаду плаћају само студенти који не оправдају свој изостанак. Академци који су спречени да се појаве на полагању јер се нису добро спремили, разболели су се или због других разлога нису у могућности да дођу на испит морају 24 сата пре почетка полагања да оправдају свој изостанак. „Оправдање“ се шаље кликом на сајту, као што се и пријављује испит, тако да није потребно да се јављају професору.

Извор: Novosti

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian