Студенти Економског факултета у Београду, Филип Микановић и Наталија Богдановић, освојили су прво место на међународном мултидисциплинарном такмичењу у студији случаја, одржаном на Факултету организационих наука у Београду. Ова екипа победила је са својом иновативном идејом за развој новог сегмента пословања компаније LUKOWA, која је и организатор конкурса.

фото: Економски факултет у Београду

Тема такмичења била је представљање решења за различите изазове и подухвате са којима се суочава компанија, са акцентом на развој новог  B2C (business to consumer) сегмента онлајн трговине.

Кључне вештине, које су им помогле да победе, Микановић и Богдановићева стекли су на Економском факултету кроз наставу и EKOF Case Study тим чији су чланови.

„Ми смо предложили идеју за која верујемо да ће бити усвојена од стране компаније и примењена у наредном периоду, јер представља потпуно развијен производ“, рекао је Микановић, вођа победничког тима.

„Ово такмичење је веома значајно за студенте, јер нам пружа прилику да чујемо и научимо нешто ново из области које нам нису познате. С друге стране, обострани бенефит овог пројекта јесте управо размена знања и добре праксе између представника копоративног света и студената.“

Седам тимова сачињених од представника четири факултета, изложили су своје идеје које су садржале аспекте маркетинга, логистике и финансија.

Приликом бирања победника оцењивале су се презентационе вештине и квалитет излагања, јачина аргумената и образложења, али и решења конкретних задатака.

Жири је додатно вредновао креативност и логичку изводљивост предложених идеја.

Такмичарском делу претходила је серија радиоинца на различите теме, као и посета производном погону фирме у Драгинцу. Награде за прва три тима су праксе и радна места у компанији LUKOWA.

 

Извор: www.ekof.bg.ac.rs

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian