Тим студената Економског факултета Универзитета у Београду који су чинили Анђела Божиновић, Наталија Богдановић, Невена Ерић, Марко Колар и Исидора Вучковић учествовали су у Регионалном финалу (Europe, Middle East and Africa) такмичења „CFA Institute Research Challenge”. Од укупно 48 тимова, наши студенти успели су да обезбеде пласман у финалну рунду у којој су се такмичили са представницима реномираних факултета из Грчке, Норвешке и Финске.

фото: ЕКОФ

Такмичење „CFA Institute Research Challenge” је престижно такмичење из области фундаменталне инвестиционе анализе, које сваке године организује CFA InstituteОве године услед светске пандемије а ради безбедности свих учесника,  такмичење је одржано дигиталним путем.

Задатак је био да студенти представе  своје  решење за пословни проблем који је захтевао процену вредности акције акционарског друштва Галеника – Фитофармација, с препоруком да ли акцију треба купити, продати или задржати. Студенте су предводили индустријски ментор Никола Марковић и академски ментор проф. др Драган Лончар.

„Изузетно нам је драго што смо дошли до самог финала регионалног такмичења, и што смо имали прилике да се такмичимо са престижним европским универзитетима. Иако се нисмо пласирали у финале глобалног такмичења, све ово сматрамо великим успехом и напретком, како на нашем персоналном нивоу, тако и на нивоу факултета и самог CFA Research Challenge -а у Србији. За постигнут успех посебно бисмо желели да се захвалимо нашим менторима, Николи Марковићу и професору Драгану Лончару, који су нас подржавали, усмеравали и мотивисали од самог почетка такмичења“ истакла је Наталија Богдановић испред тима.

Извор: ЕКОФ

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian