Више од 100 студената Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци, који су распоређени у 12 бањалучких насеља, информише грађане о значају заштите од вируса корона.

– Ми смо студенти Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци и овде смо да Вас едукујемо о мерама превенције и заштите од вируса корона – започињу своје представљање ови млади људи.

За сваког студента медицине је врло значајно да волонтира. Тренутна ситуација их је одвела на различите локације.

– Углавном смо на неким критичним локацијама као што су маркети, бензинске пумпе, зоне око Врбаса и слично – рекао је Стефан Kременовић, председник Савеза студената Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Видео: Youtube/Alternativna TV

– Чини ми се да грађани више поштују превентивне мере након што им се на неки лепши начин објасни како треба да се раде одређене ствари, нпр. стављање маске или држање дистанце – истакла је Соња Трбојевић из Савеза студената Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Ово је заједнички пројекат Универзитетског клиничког центра Републике Српске и Савеза студената Медицинског факултета, а циљ је да се подигне свест и ниво знања становника у борби против пандемије корона вируса.

Извор: Алтернативна ТВ

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian