Деца из истурених сеоских одељења прокупачке Основне школе „Милић Ракић Мирко“ добили су пакетиће које су за њих припремили студенти Универзитета у Београду.

фото: Курир

Прокупље је једини град у Србији где је организована ова акција. Како каже студент Факултета за физичку хемију, Ведран Миланковић, који је и представник студентског Парламента, циљ је да се посвети пажња малишанима, посебно из унутрашњости.

Они су обишли пет истурених одељења ове школе која су у селима и поклонили свим ђацима, којих је укупно 26, новогодишње пакетиће. Тим одељењима су поклонили и канцеларијски матерјал, као и слаткише да се деца послуже.

„Драго нам је што смо изашли из Београда и посетили ове малишане. Мислимо да је то мали знак пажње и да им је драго што их мало старији посећују. То се видело по њиховим реакцијама“, казао је Миланковић.

Он је додао да је реч о акцији коју је пре две године покренуо Факултет политичких наука, па је преузео Универзитет. До сада су пакетиће добијале смао институције са децом у Београду.

Извор: Курир

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian