Студенти Економског факултета Универзитета у Београду посетили су Компанију „Дунав осигурање“, где су од менаџмента сазнали како индустрија осигурања функционише у пракси.

Председник Извршног одбора Компаније „Дунав осигурање“ Мирко Петровић каже да су посете најбољих студената Економског факултета део традиције и деценијске сарадње факултета и „Дунав осигурања“.

фото: Блиц

„Београдски универзитет је увек био извор знања, развоја, искуства, и наша компанија се развијала, напредовала и постизала резултате захваљујћи кадровима који су већином долазили са Универзитета у Београду“, рекао је Петровић.

Према његовим речима, Компанија „Дунав“ жели да ту традицију настави упознавањем студената са пословима осигурања, али и да их охрабри да пошаљу биографије, како би започели каријеру у тој компанији.

Истиче да су се досадашња искуства сарадње факултета и компаније показала као добра, јер су, како каже, студенти Економског факултета постајали руководиоци, креатори производа, бизнис линија и учествовали у обезбеђивању тржишне позиције осигуравајуће куће „Дунав осигурање“, која је „данас број један у Србији“.

Декан Економског факултета Борислав Боричић указао је да студенти тог факултета имају сјајну прилику да током завршне године студија обаве праксу у трајању од неколико недеља до неколико месеци у Компанији „Дунав осигурање“.

„То је добра и корисна прилика за обе стране, да студенти благовремено нађу одговарајућег послодавца, као и да послодавац нађе квалитетан кадар“, навео је Боричић.

Професор Економског факултета Јелена Кочовић изразила је задовољство што менаџмент „Дунав осигурања“ омогућава студентима који на Економском факултету стичу висок ниво теоријских, али и практичних знања, могу да своја знања потврде слушајући предавање о пословању најбоље осигуравајуће компаније у земљи.

„Дунав води рачуна о најбољим студенима који завршавају Економски факултет, будући да они могу да се запосле у тој компанији“, указала је Кочовић.

Каже да „Дунав осигурање“ пружа и сталну подршку у континуираној едукацији, која се, наводи, истиче и у најновијој Агенди УН о целодневном учењу, како би друштво било спремно за четврту индустријску револуцију.

Студенткиња Економског факултета Милица Илић захвалила је професорима факултета и компанији на пруженој прилици да се упознају са тржиштем осигурања.

„Ми имамо доста теоријског знања, али бисмо волели да научимо како то да инкорпорирамо у посао када буде требало“, рекла је Илићева.

 

Извор: ТАНЈУГ

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian