Студенти београдских факултета покренули су акцију прављења кућица за животиње које немају стална преноћишта и до сада је постављено десетак топлих домова.

Идеја је првобитно потекла од неколико студената који су у акцију позвали своје колеге, те је направљен читав тим у коме је сада више од 40 академаца који помажу животињама.

Како наводе студенти, главни разлог за овакав подухват је љубав према животиња и жеља да им се помогне да прегурају хладну зиму.

фото: Блиц

– Оно што првенствено као група чинимо је прикупљање материјала, затим израда кућица и њихово постављање по различитим деловима града. Имамо у плану да покријемо што више делова града, са што више кућица, а за почетак их свако носи у свој крај где зна да има уличних паса и мачака – каже за „Блиц“ Марија Петковић, једна од организатора ове акције.

Неке од животиња са Миљаковца, Медаковића, Карабурме, Звездаре, Блока 70 и са Врачара су за сада сигурне, будући да су студенти овде већ постављали кућице за њих.

Академци су се суочили и са проблемом у акцији јер да немају простор у коме могу да праве кућице.

фото: Блиц

– Материјал за рад нам није толики проблем, увек пре него што се нађемо видимо шта нам недостаје и докупимо то. Више нам је проблем простор за рад, али се надам да ћемо и то у скорије време решити – објашњава Марија.

Међутим, решени да помону животињама не намеравају да одустану и прављење кућица ће наставити све док има заинтересованих, наводе они.

фото: Блиц

Акцији се могу придружити сви људи добре воље који желе да помогну животињама, јер је процес прављења кућица прилично лак.

– Куће правимо од стиропора, кутија и грађевинске фолије. За почетак узмемо одговарајућу кутију, стиропор стављамо свуда са спољне стране, осим на дну, где стиропор иде изнутра, како куца или маца не би спавала на хладној кутији. Након тога стиропор обложимо грађевинском фолијом која је штити од кише и кућица је спремна – закључила је Марија.

 

Извор: Блиц

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian