Хуманитарној акцији за лечење једноипогодишње Теодоре Цветановић из Алексинца, придружили су се минулог викенда и чланови Асоцијације студената Факултета за међународну политику и безбедност у Београду (АСФМПБ). Организовањем турнира у стрељаштву, за дан су сакупили 182.000 динара које ће у уторак да уплате за наставак њеног лечења и трансплантацију костне сржи у Верони.

фото: Вечерње новости

– Ганула нас је борба малене Теодоре против хемофагоцитне лимфо хитиоцитозе, тешке аутоимуне болести од које је оболела са само два месеца – каже Маријана Грбић, председник АСФМПБ. – Са стрељаном „Таргет“ организовали смо хуманитарни турнир у стрељаштву на ком су учествовали професори, студенти, чланови стрељачког клуба, рекреативци и бројни хуманитарци. Њих 182 уплатили су котизацију од 1.000 динара, а 159 се надметало у прецизном гађању на 15 метара из пиштоља ЦЗ 99. Сваки такмичар добио је по 15 метака које стрељана није наплатила, па је и на тај начин помогла ову нашу акцију.

По речима наше саговорнице, малој Теодори је за трансплантацију костне сржи потребно 150.000 евра. Она је већ на клиници у Верони где се обављају неопходне припреме за операцију која за њу значи живот.

– Средства која смо сакупили, мали су допринос, али верујемо и подстицај другима да помогну лечењу ове храбре девојчице – прича Грбићева. – За њено рођење родитељи су се борили више од седам година, али њихова срећа трајала је само док је Теодора напунила два месеца. Од тада она прима хемиотерапију која се завршава у јуну, а за наставак лечења неопходна јој је трансплантација костне сржи.

Турнир на ком се сакупљао новац за наставак лечења мале Теодоре Цветановић, прва је хуманитарна акција коју је организовала Асоцијација наших студената – каже Маријана Грбић.

– Основали смо је 6. августа прошле године и, засад, имамо више од 50 чланова. У програму смо планирали различите активности, а бављење хуманитарним радом је приоритет.

Извор: Вечерње новости

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian