На Економском факултету почео је са радом Креативни центар Београдског Универзитета где ће сви заинтересовани студенти имати могућност да своје идеје спроведу у дело захваљујући најмодернијим технолошким решењима. Тако ће, уз помоћ 3Д штампача, једног од уређаја у Центру, студенти моћи да направе прве прототипе својих производа.

„Драго нам је да смо домаћини Креативном центру Универзитета у Београду који ће бити место окупљања за све студенте са добрим идејама. Овај центар покренут је са визијом да подстакне креативност и предузетнички дух у академској популацији, да промовише иновативне начине учења и студирања, подржане и олакшане модерним технологијама“, изјавио је декан Економског факултета, професор Бранислав Боричић.

Овај центар за развој креативности и иновација, настао уз подршку европског пројекта Ерасмус +, специфичан је по уређајима и најновијој технологији којом је опремљен. Поред 3Д штампача, ту су 3Д оловка, 3Д скенер,  WACOM графички таблет, опрема за виртуелну реалност.

фото: najstudent.com

Сви студенти и професори Унверзитета у Београду моћи ће да користе Центар за усавршавање и развој сопствених идеја потпуно бесплатно, а пријављивање за термине биће ускоро омогућено на сајту Економског факултета.

Извор: najstudent.com

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian