Студенти Case Study Club-а: Растко Дамњановић, Наташа Владисављевић, Исидора Перовић, Милош Шпановић под менторством проф др Весне Дамњановић и доц. др Милоша Милосављевића освојили су треће место на светском такмичењу у решавању студије случаја: HSBC HKU Asia Pacific Business Case Competition одржаног у Хонг Конгу од 30. маја до 6. јуна 2019. године.

фото: ФОН

Студенти ФОН-а решавали су три студије случаја у прелименарним рундама такмичења. Прва студија случаја се односила на односила на стратегију геополитчких односа између Кине и Сједињених Америчких Држава, друга студија случаја односила се на развој стратегије управљања људских ресурсима за кинеског мобилног оператера који има иностране операције, док је трећа студија случаја захтевала од студената развој консултантске услуге и прилагођен приступ тржиштима за пут свиле: One Belt One Road.

Студенти ФОНа победили су у прелиминарним рундама: Алберта Унивезитет из Канаде, The Chinese University of Hong Kong, Shenzhen из Кине, ESSEC Business School из Француске, City University of Hong Kong из Хонг Конга, African Leadership College из Маурицијуса, Universitas Prasetiya Mulya из Индонезије, Yonsei University из Јужне Кореје и University of Colombo из Шри Ланке.

Од 24 тима из целог света студенти ФОН- а наступали су у финалној рунди такмичења са American Universitet of Beirut из Либана, Yonsei University из јужне Кореје и Hong Kong универзитетом из Хонг Конга. У финалу такмичења решавали су студију случаја за Ant Financial, познату fintech компанију из Кине. Њихов задатак односио се на креирање стратегије корпоративне друштвене одговорности. Предложили су решење које се односило на креирање финансијске одрживости пројекта кроз активно укључивање миленијалаца да донирају и подршку делевопера на дигиталној платформи. Прво место освојио је тим из Хонг Конга а друго тим из јужне Кореје.

Извор: ФОН

 

 

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian