Студенти четврте године рударског инжењерства, Маријана Гаџић и Милош Ђукић, добитници су две овогодишње стипендије Фондације „Евро за знање“, чији је донатор британска компанија Минецо, један од највећих инвеститора у области рударства у Србији и региону.

Минецо изражава задовољство због наставка сарадње са Фондацијом „Евро за знање“ и честита свим добитницима ових стипендија, којих је ове године тринаесторо, укључујући два студента рударског инжењерства.

Овогодишња добитница стипендије Минеца Маријана Гаџић из Злота, студенткиња Техничког факултета у Бору на студијском програму Припрема минералних сировина, изјавила је данас, по потписивању уговора о стипендирању, да је веома срећна што постоје компаније попут Минеца које препознају потребу студенатa рударства за подршком.

– Чула сам за компанију Минецо и начин на који она инвестира у руднике у региону. Сада верујем да ћу успоставити важне контакте који ће ми помоћи да, поред материјалне подршке током ове године студија, ускоро стекнем и практична знања – рекла је Маријана Гаџић, по додели стипендија.


Стипендиста Милош Ђукић, студент Рударско-геолошког факултета у Београду на смеру Поџемна експлоатација лежишта минералних сировина, такође је рекао да је задовољан што је добитник стипендије која ће му помоћи да успешно заврши студије и да се, како се нада, што пре упозна са колегама и стекне прилику за запослење.

– Посебно сам задовољан што нашу стипендију донира компанија која се бави рударством у региону, и која се определила да и на овај начин помогне нашу струку. Успешност на студијама биће нам најбоља препорука за посао, а чињеница да смо били стипендисти свакако ће нам пуно значити и када се будемо запошљавали – рекао је Ђукић.

Компанија Минецо, која ове године четврти пут за редом учествује у стипендирању студената рударства преко Фондације „Евро за знање“, подсетила је да су неки стипендисти претходних година искористили и прилику да обаве праксу у неком од рудника у којима је та компанија власник самостално или са партнерима.

Стипендисти ће добити бесповратна средства у износу од по 100.000 динара.

 

Извор: еКапија

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian