Филм „Краљ Петар Први“ премијерно ће бити приказан сутра у Центру „Сава“ и Комбанк дворани у Београду, а због великог интересовања филм ће исте вечери имати једну пројекцију и у биоскопу „Синеплекс“ у ТЦ „Ушће“.

Ozonpress.net

Лазар Ристовски, главни продуцент и глумац, рекао је да су ова улога, као и цео филм, по много чему за њега најважнији у животу.

„Филм ‘Краљ Петар Први’, сигуран сам, постаће буквар из кога ће се учити патриотизам, љубав према пријатељима, а и редитељски занат. Ово је, можда, и мој последњи филм и сигуран сам да ће он бити упамћен по много чему, а највише по квалитету“, казао је Ристовски.

У глумачкој екипи је и млади Милан Колак у лику добровољца Маринка Спасојевића, главну женску улогу тумачи Даница Ристовски у лику Макрене Спасојевић, Александар Вучковић тумачи лик младог регента Александра Карађорђевића, дечак Иван Вујић игра Момчила Гаврића, најмлађег официра у Првом светском рату, Радован Вујовић сељака Животу, млади Марко Тодоровић принца Ђорђа Карађорђевића.

Играју и Бранко Јеринић, Павле Јеринић, Светозар Цветковић, Горан Шушљик, Тихомир Арсић, Слободан Ћустић, Танасије Узуновић, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Небојша Кундачина и многи други.

Филмска екипа, коју је чинило преко100 глумаца и 7.000 статиста, снимала је од 17. марта више од шест месеци, са укупно 110 снимајућих дана, на многим аутентичним локацијама и објектима по читавој Србији, на Старој планини, у Књажевцу, Ваљеву, Крупњу, Соко граду, Београду, Сомбору, Панчеву, Космају, Сремским Карловцима, и на Крфу.

Редитељ Петар Ристовски је у овај филм ушао с веома високим уметничким и продукцијским захтевима.

Због лика самог краља Петра, који је био веома везан за свој народ, редитељ је и осталим историјским личностима у филму прилазио као обичним људима, јер, према његовим речима, само тако је могао да их уздигне у мит.

У филму се, поред лика краља Петра Првог, појављују и премијер Никола Пашић и војсковође Петар Бојовић, Степа Степановић и Радомир Путник, а историјска драма се приповеда већим делом из визуре војника и обичних људи из народа.

Историјска драма „Краљ Петар Први“ ће се након Београда приказивати у свим већим градовима Србије.

 

Извор: ТАНЈУГ

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian