На Правном факултету Универзитета у Београду у недељу 27. јануара у 17 часова биће одржано јубиларно 25. Такмичење у беседништву, које се традиционално одвија на дан Светог Саве.

фото: Правни факултет

Традиција такмичења у беседништву на Правном факултету је још и дужа, пошто се прво такво такмичење одрзало још 1957. године, саопштио је Правни факултет.

Такмичење се одвија у континуитету почев од 1993. године, када су га обновили професори Обрад Станојевић и Сима Аврамовић.

Такмичење је одавно прерасло оквире Правног факултета у Београду и постало је култни догађај од ширег значаја, коме су присуствовали интелектуалци најразлицитијих профила, истакнуте личности из јавног живота, поготово из области права, ректори, бројни министри, истакнути представници СПЦ, војске.

Такмичење су од поцетка подржавали Скупштина града Београда, адвокатске коморе Србије и Београда, издавачке куће, адвокатске канцеларије и бројни појединци.

За ових 25 година Такмицење у беседниству на Правном факултету у Београду је афирмисало слободну реч, оспособило стотинак младих талентованих говорника за даље успехе у животу и каријери, и надасве омогућило хиљадама верних слушалаца редак угођај у чувеном амфитеатру V Правног факултета.

Извор: ТАНЈУГ

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian