Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало je Трећи позив талентованим младим истраживачима – студентима докторских академских студија за укључивање у научно истраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама.

Право учешћа имају кандидати са уписаном првом годином докторских академских студија у школској 2019/2020 години старости до 30 година и са просечном оценом на претходним нивоима студија девет или вишом, саопштило је Министарство просвете.

Позив je отворен до 20. новембра 2019. године и расписује са критеријумима који омогућавају да се у рад акредитованих научноистраживачких организација укључе најбољи млади истраживачи.

Циљ позива је да се младим истраживачима пошаље јасна порука да за њих има места у нашој научној заједници, са жељом да остану у земљи и да овде постижу запажене научне резултате.

Први позив талентованим младим истраживачима био је у марту 2018. године када је од 1.000 младих истраживача укључено 881 на научноистраживачке пројекте.

По Другом позиву, који је објављен у новембру 2018. године, било је планирано укључење 100 младих истраживача, али је због великог интересовања позив проширен на 300 младих истраживача.

До сада је по овом позиву на научне пројекте који су у току укључено 298 младих истраживача.

На овај начин Министарство ствара услове за останак младих у земљи што ће чинити и у будућности, наведено је у саопштењу.

Извор: РТС

Banner Content
Tags: , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian