Троје студената, десете генерације стипендиста Пексим фондације, наставиће мастерс студије на Универзитету у Кембриџу. Испраћај ових младих људи одржан је у парку Ботаничке баште Јевремовац.

Током своје деценије постојања, Пексим фондација је у сарадњи са међународним фондом Универзитета у Кембриџу и другим партнерским донаторима инвестирала више од милион фунти у 34-оро младих који су отишли на мастер студије из области приоритетних за економски развој и европске интеграције Србије и Северне Македоније, пише Браинз.

Као стипендисти Пексим фондације, мастер студије на Кембриџу наставиће троје младих из Србије: Маша Његован похађаће мастер из политика заштите животне средине, а Огњен Милићевић и Марко Пурић ће боравити на мастеру финансија на Пословној школи Џаџ.

Њихова жеља ја да по повратку у Србију помогну развој тржишта капитала, као и развој пројеката обновљивих извора енергије.
Михаил Петрески, председник ПЕXИМ фондације рекао је да се та организација залаже да помогне „изванредним младим људима да стекну образовање у Великој Британији, да се врате у своју земљу и да та знања и вештине примене у свом окружењу“.

Извор: N1

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian