Универзитет у Београду и Национална алијанса за локални еконономски развој (НАЛЕД) потписали сy споразум о сарадњи на успостављању „берзе стручних пракси за студенте основних и последипломских студија“.

Студенти би тиме, како је објављено, „стекли прва пословна искуства у више од 300 мултинационалних и домаћих компанија, локалних самоуправа и организација цивилног друштва“.

„Желимо да оснажимо везе академске заједнице, привреде и државне управе, и да пружимо прилику нашим студентима да стекну драгоцена радна и животна искуства на праксама у чланицама НАЛЕД-а. Посебно желимо да дамо допринос јачању наше привреде и унапређењу њених капацитета“, рекла је ректорка Иванка Поповић.

Председник НАЛЕД-овог Савеза за еУправу и директор компаније ОСА за рачунарски инжењеринг Жељко Томић је рекао да је кроз програме стручне праксе и студентска такмичења у организацији НАЛЕД-а у протеклих 10 година прошло 200 студената, и навео да је управо на тај начин рад почело више од четвртине сада запослених стручњака у НАЛЕД-у.

„Активније укључивање професора, сарадника и студената у јавно-приватни дијалог и активности НАЛЕД-а на спровођењу истраживања и анализа допринеће квалитету практичних политика и успеху реформи за које се залажемо“, казао је Томић.

Навео је пример реформе система паушалног опорезивања коју је НАЛЕД припремао у сарадњи с Факултетом организационих наука, а која је донела предвидивости пословања за 100.000 пореских обвезника, док је програм „Стартуј легално“ припремљен у сарадњи с Факултетом политичких наука.

извор: Бета

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian