Према предложеним квотама, наш највећи и најстарији – Универзитет у Београду на основним студијама могао би да школује више од 15.000 бруцоша, готово 10.000 на буџету.

На седници Сената Универзитета у Београду усвојени су нови и иновирани програми Електротехничког и Машинског факултета.

Коначну одлуку о томе колико ће се бруцоша школовати о трошку државе на свим државним унивезитетима, Влада Србије требало би да донесе наредне недеље.

Ректорка Универзитета у Београду проф. др Иванка Поповић каже да је ситуација слична као прошле године.

foto: politika.rs

„Једино што са жаљењем можемо да констатујемо да има мање ђака, кандидата, односно биће мање бруцоша јер просто демографска слика наша није нарочито добра. Број места је сличан. Имамо нешто повећања у области ИТ-а и неких нових студијских програма“, каже професорка Поповић.

Ректорка БУ је уверена да ће студенти искористити прилике које им се отварају и напомиње да је, као и увек, конкуренција веома оштра за најпопуларније факултете.

Пошто је члановима Сената универзитета у Београду декан ФОН-а Милија Сукновић представио закључак стручне комисије Факултета организационих наука по којој докторат министра финансија Синише Малог није плагијат, Сенат Универзитета је донео следећу одлуку.

„Сенат је донео једну одлуку којом је омогућио да сви запослени на Универзитету у Београду, који су у наставном или научном звању, могу поднети нешто што називамо иницијалном жалбом Универзитету у Београду до 24. маја и да ћу ја као представница Универзитета у Београду све те иницијалне жалбе онда да проследим Одбору за професионалну етику која је сада друга инстанца која ће се бавити тим жалбама и они имају 120 дана да донесу свој коначни суд. Значи та одлука је коначна и тиме ће се тај поступак завршити“, рекла је Поповићева.

Извор: rts.rs

Banner Content
Tags: , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian