После јавног обраћања, бруцошима индексе уручила заменица градоначелника Јагодине Снежана Вукашиновић, а приређен је и пригодан музички програм. „Овде данас седе људи који ће се бавити душама, радити за своју душу и за добро свог народа“ рекла је Виолета Јовановић, декан Факултета педагошких наука у Јагодини

Факултет педагошких наука из Јагодине дочекао је нову генерацију студената на свечан начин протеклог понедељка у амфитеатру ове образовне установе. Тим поводом, новој генерацији студената уручени су индекси.

Програм је почео интонирањем српске, а потом и студентске химне. Све бруцоше је том приликом поздравила Виолета Јовановић, декан Факултета педагошких наука у Јагодини, која је изразила задовољство што су се млади људи из бројних градова Србије одлучили за студирање на њиховом Факултету:
-Самим тим што су одабрали ова занимања, ови мали хероји подвижници од данас припадају надрагоценијем и највреднијем делу нашег друштва јер су се определили за ово занимање у мору других могућности. Управо бавећи се овим послом, радиће на подизању нових људи што није први избор наших младих људи који бирају факултете, а који су више тржишно оријентисани. Овде данас седе деца која ће се бавити душама, која ће радити за своју душу и за добро овог народа на један посебан и драгоцен начин –истакла је Јовановић.

Брига о младим људима један је од приоритета граду Јагодина, истакла је у свом обраћању присутнима Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине:
-Бескрајно вам хвала што сте изабрали Јагодину за град у коме ћете студирати и овај факултет који ћете завршити и на коме ћете стећи звање учитеља, васпитача или домског васпитача. Сигурна сам да нисте погрешили у избору, јер овај град много брине о младим људима, а нисте сигурно погрешили што се изабрали овај факултет јер је вазда могло да се похвали бројним професорима који су образовали многе генерације дивних учитеља –рекла је Вукашиновић.

И ове године нова генерација долази из разних српских градова. У избору Јагодине и овог факултета, како кажу, пресудни су били услови и повластице које град пружа младим људима:
-Овде је све лепо упаковано, људи су добри и мирно је. Факултет је на добром гласу, што је још боље. Зато сам га изабрала –рекла је Милица Тодоровић из Аранђеловца.

-Овај град је прелеп. Лепши је од других, чак ми се и од Ниша више свиђа. Покушала сам и тамо, али нисам успела, јер ми је фалило пар поена. На крају сам се одлучила за Јагодину и више ми се свиђа. Људи су некако бољи –рекла је Андреа Братић из Алексинца.

Студентска организација Факултета педагошких наука из Јагодине је једна од најстаријих и најбројњих у Србији. Већ неколико година додељује повељу појединцу који доприноси побољшању студентског стандарда, а лауреат за ову годину је председник Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу Душан Марковић. Пригодна свечаност завршена је уручивањем индекса бруцошима, што је учинила заменица градоначелника Јагодине, а за музички део програма били су задужени хор и оркестар Факултета педагошких наука у Јагодини.

Извор: jagodina.kcnonline.rs

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian