Биолошки факултет Универзитета у Београду наћи ће се под истим кровом са Факултетом безбедности и Географским факултетом, у близини „Делта ситија“ на Новом Београду, сазнају „Новости“.

Нова адреса ове три високошколске установе биће на парцели између Техничке школе и Руске школе, која припада Факултету безбедности. Ускоро се очекује расписивање тендера, а радови би требало да почну следеће године.

Према речима проф. др Жељка Томановића, декана Биолошког факултета, на овај начин ће око 6.000 студената ова три факултета добити оптималне услове за рад. Такође, исељавањем Биолошког и Географског факултета са Студентског трга, ослободиће се простор за око 10.000 студената Филолошког факултета.

– Само овако велика улагања могу допринети томе да наша земља развије економију засновану на знању – истиће проф. Томановић. – Питања развоја геномских технологија, молекуларне биологије, екологије и заштите животне средине, као и безбедности, међу најважнијим су питањима у 21. веку и могу допринети бољем животу грађана, као и развоју економије. Последњих 30 година није било сличних пројеката у нашој земљи, па се надамо да ће се ова најава остварити.

Сенат УБ биће одржан у среду у летњем шатору у Ботаничкој башти. Биће присутан министар Младен Шарчевић, што представља подршку решавању питања простора факултета.

 

Извор: Novosti

Banner Content
Tags: , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian