Тим Факултета политичких наука у саставу Ивана Динић, Душан Ристић и Сава Митровић (студенти треће године међународних студија) је освојио пето место на Европском такмичењу у области међународног химанитарног и избегличког права – All-European International Humanitarian and Refugee Law Moot Court Competition.

Такмичење је одржано у Љубљани од 20. до 24. новембра у организацији Правног Факултета Универзитета у Љубљани, а учествовало је 19 тимова. Одлазак на такмичење је осим Факултета, подржао и Међународни комитет Црвеног крста.

Још један тим Факултета у саставу Мина Радончић, Анђела Шемић и Катарина Китановић је учествовао на међународном такмичењу у области међународног права у Минску – International Law Competition Youth for Peace – на коме је у конкуренцији 16 тимова освојио друго место, а наша сарадница у настави на међународноправној области, Мина Радончић, је освојила и награду за најбољу говорницу. Одлазак на такмичење су омогућили Бранка Бојковић (Техноекономик д.о.о.) и Академско друштво „Нови Београд“.

Припрема студената за учешће на такмичењима у области међународног права представља саставни део активности факултетског Центра за међународно хуманитарно право и међународне организације. Од оснивања овог Центра, наши студенти су освојили више од двадесет награда на националним и међународним такмичењима у овој области.

Извор: fpn.bg.ac.rs

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian