Установа Студентски центар Београд саопштила је  да ниједан студент који борави у дому није заражен вирусом ковид 19 и да је хостел одвојен за те намене у Студентском дому „Краљ Александар I“ празан.

Студентски дом ,,Краљ Александар I“ Фото: Wikipedia

Како наводе, од 10.500 места у студентским домовима у Београду, у домовима је физички присутно нешто више од 5.500 студената и ниједан од њих који борави у дому није заражен корона вирусом.

Од преосталих 5.000 студената који тренутно нису физички у домовима, потврђен је један позитиван случај на ковид 19, а студент код којег је вирус потврђен је у кућној изолацији и нема никаквих симптома.

„Сматрамо да је стање добро а да, чак ни у најтежим тренуцима епидемије, домови нису били опасни по ширење и да су предузете максималне мере опреза, у складу са могућностима, те тренутно не постоји ниједан разлог за забринутост“, стоји у саопштењу које је потписао директор Установе Горан Минић.

Подсетимо, УСЦБ огласила се након сензационалних вести на појединим порталима да је корона поново ушла у студентске домове, као и да су лекари упозоравали да то не сме да се догоди. Због тога су били усијани телефони Студентског центра јер су је јављали забринути студенти, родитељи и запослени.

Студентски центар апелује на све да се поведе рачуна о могућој паници коју могу да изазову сензационални или наслови извучени из контекста, баш пред почетак нове академске године и пријема у домове, наводи се у саопштењу и додаје се да ће се Установа до даљег уздржати од објављивања сличних информација јер су сведоци велике забринутости објективно без икаквог повода.

Извор: Курир и УСЦБ

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian