У организацији Скупштине града Јагодине, од 4. до 6.марта Беч ће посетити 800 становника Јагодине, а међу њима је највише студената који студирају у Јагодини или су из ње а студирају у неком другом граду у Србији и иностранству.

фото: Крстарица

Пријављивање студената почело је 21. јануара и траје до 20. фебруара, а путовање и боравак у Бечу су бесплатни, објављено је  на службеном сајту града Јагодине.

Град за ово путовање позива студенте до 25 година старости, који нису у радном односу и који до сада нису путовали у Беч у организацији града.

Студенти ће посетити Универзитет у Беч, један од настаријих у централној Европи, основан 1365. године, и највећи на немачком говорним подручју, на коме студира више од 90.000 студената, а на коме су студирале и много знамените личности Србије.

Упознаће се са Аустријом, веома уређеном земљом, њеном културом, стицањем знања у Европској унији за 21.век, речено је данас Тањугу у Скупштини града.

У плану је да посете дворац Хофбург, стечиште туриста, испред кога стоје бројне кочије за превоз туриста, палату Шенбрун, најпосећенију туристичку локацију у Аустрији, велики точак у забавном парку Пратер, и бројне друге културне и историјске знаменитости главног града Аустрије.

Ово је девета годна како Јагодина на овај начин организује посету студената Бечу. Прва посета организована је 2010.година и до сада је на овај начин главни град Аустрије посетило око 4.000 студената из Јагодине и који студирају у Јагодини.

Извор: Крстарица

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian