Да ли сте знали да се готово половина произведене чоколаде на свету поједе у Европи? Сигурни смо да је један од разлога за то и Фестивал чоколаде који се већ други пут одржава у Београду.

Фото: Promo / Noizz.rs

Прилику да уживате у невероватним укусима најбољих светских чоколада ћете имати већ од петка 7. до недеље 9. децембра на другом Фестивалу чоколаде који се традиционално одржава на Дорћол Platzu, у Добрачиној улици. Уколико нисте раније имали прилику да посетите овај необични простор у центру Београда ево сјајног повода. Овај фестивал је прошле године посетило више од 10.000 људи.

Фото: Promo / Noizz.rs

Ове године Београђане ће обрадовати чак 16 нових излагача, уређени простор на платоу Дорћол Platzaлат за који ће бити средиште многобројних дешавања, као и богат забавни и едукативни програм који прати сва три дана Фестивала чоколаде. Посетиоце фестивала очекује невероватан број врхунских чоколада и слаткиша из целог света – од традиционалне руске Аљонке, преко ручно прављених француских, до најређих врста чоколада на свету. Биће ту и органских чоколада из кућне радиности као и необичних посластица са дивљим матичњаком, зовом, жиром, дивљим малинама, купинама, дрењинама и боровницама, па чак и три врсте чоколаде са тартуфима.

Фото: Promo / Noizz.rs

Посетиоци ће осим чоколаде имати прилику да пробају и многе друге ствари. Кекс направљен од чистог путера и квалитетне белгијске чоколаде, италијанске чоколадне бомбоне, ручно рађене колаче и многе друге ситне посластице. Гурмане очекује специјалитет – чорба од чоколаде.

Фото: Promo / Noizz.rs

Програм Фестивала чоколаде и списак излагача можете погледати на фејсбуку Дорћол Platza и web страници www.dorcolplatz.rs а улазнице за овај догађај могу се набавити на благајни Дорћол Platza, у претпродаји као и на сам дан фестивала, по цени од 100 динара за децу, 200 динара за одрасле и 400 динара за четворочлану породицу. Радно време фестивала је сваки дан од 10 до 22 часова.

 

Извор: Noizz.rs

Banner Content
Tags: ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian