Велико интересовање академаца и у другом семестру за нови програм „Мастер 4.0“. Програме заједно креирали државни факултети и 75 успешних компанија. Више од 130 предмета и 300 врхунских предавача

Програме су креирали заједно државни факултети у области технологије, економије и менаџмента, са више од 75 успешних ИТ и других компанија. Прва генерација „Мастер 4.0“, окупила је 46 студената.

– Ново индустријско доба захтева образовни систем који школује инжењере са врхунским теоријским интердисциплинарним знањима и практичним компетенцијама, који ће бити креативнији, иновативнији и спремни да одговоре на технолошке изазове Индустрије 4.0 – каже проф др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета у Београду. – У Србији и региону не постоје формални студијски програми који се баве едукацијом у области Индустрије 4.0.

Програм „Мастер 4.0“ ће, кроз више од 130 предмета и 300 предавача, дати студентима применљиво знање.

– Савремено друштво свакодневно генерише велики број информација у различитим облицима: текст, видео и аудио записи… Поставља се питање шта са тим информацијама урадити? – наводи проф. др Перица Васиљевић, декан Природно-математичког факултета у Нишу. – Наш „Мастер 4.0“ програм даје одговор како сирове податке трансформисати у смислене и корисне информације које омогућавају ефикасније планирање и боље одлучивање. Програм омогућава студентима стицање знања и вештина које могу да примене, почев од науке, технике и технологије, до медицине, фармације, финансија…

Међу ИТ компанијама које учествују у програму су Мицрософт, Цомтраде, „Инфостуд“, Сyмпхонy, Сиеменс, „Ендава“, Леви9, САП, „Сага“, „Телеком Србија“, Цоца-Цола Хеллениц, „Металац“, ЕY, Раиффеисен банк, НИС.

СТРУЧНА ПРАКСА

МАСТЕР студијски програм Индустрија 4.0 траје две године, односно четири семестра и вреднује се са 120 ЕСПБ. Уписна квота је 35 студената годишње. Након завршених студија студент стиче диплому са академским називом мастер инжењер машинства – информатичар.

Специфичност програма је стручна пракса, која се обавља током друге године студија у два дела.

Извор: novosti.rs

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian