Хемофарм фондација уручила је уговоре о стипендирању најбољим студентима државних факултета и на догађају уприличеном у ову част, опростила се од последње генерације стипендиста.

Током следеће академске 2018/2019. године, осим финансијске помоћи подржани студенти ће имати могућност да похађају Менторски програм и програм летње стручне праксе „Можеш и ти“.

Осим доделе нових уговора о стипендирању, на овом догађају садашњи и будући стипендисти Хемофарм фондације имали су прилику да чују и завршно предавање у оквиру „Менторског програма“.

Предавање на тему „Атлас хуманих ћелија – Гоогле мапе људског организма“ одржао је Немања Марјановић, бивши стипендиста Хемофарм фондације и први интернационални студент са ових простора који је примљен на мултидисциплинарни комбиновани докторски програм на Универзитету Харвард/МИТ.

Хемофарм фондација већ традиционално помаже најбољим студентима медицинских, фармацеутских, технолошких, хемијских и факултета за физичку хемију који се финансирају из буџета Републике Србије.

Највећа новина у овогодишњем програму стипендирања Хемофарм фондације је могућност летње стручне праксе, која је осмишљена да пружи подршку будућим експертима у стицању практичног знања и радног искуства.

Пракса ће бити спроведена у Србији и Немачкој током лета наредне године.

фото: beta.rs

Извор: beta.rs

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian