Фабрике цемента „ЦРХ Србија“ у Поповцу код Параћина, расписала је конкурс за стипендирање студената основних академских студија и студенте мастер академских студија, а износ стипендије је 100 евра месечно, рекао је данас Тањугу шеф Сектора за комуникацје фабрике Александар Милошевић.

Реч је о пројекту „ЦРХ Србија стипендије“, а жеља је „да приближимо студентима индустрију производње цемента, да младим људима пружимо прилику да се ближе упознају с компанијом, процесом рада у њој, да током студирања имају практичну наставу и сретну се с начином рада и методама које се користе у једној мултинационалној компанији“, објаснио је технички директор Милош Милојевић.

Компанија жели да створи и жељу код студената да постану део „нашег тима и својим радом и идејама допринесу развоју и расту наше компаније“, додао је Милојевић.

На конкурс, који траје до 31. маја, могу се пријавити студенти ИИИ или ИВ године основних академских студија и студенти мастер академских студија, а водиће се рачуна да имају остварено најмање 55 ЕСПБ по години или више, о року одслушане и дате претходне године студија, дали су дати сви испити из првог семестра последње године студија, да је просечна оцена 8,5 и више.

У конкурсу се наводи да ће се узимати у обзир и „друштвено ангажовање, на пример рад на пројектима, писање научног рада, учестовање у такмичењима, чланство у студентским организацијама, волонтерски рад…

Факултети на које ћемо се фокусирати су „сви технички факулети: електротехнички, машински, технолошки, геолошки, хемијски, грађевински али и економски. Предност ће имати државни факулети, истакао је Милојевић.
Предност приликом добијања стипендија имаће студенти из Поморавског округа, Параћина, Ћуприје, Јагодине, „јер као друштвено одговорна компанија, желимо да помогнемо и подржимо развој локлана заједнице, али и због тога што су студенти са овог подручја више упознати са делатношћу фабрике, историјом као и то што код њих постоји већа жеља да постану и остану део ЦРХ тима“, истакао је Милојевић.

Месечну стипендију студенти ће примати од октобра 2019. до јун 2020. године а Милојевић је истакао и да ће бити у прилици да 2у више наврата посете фабрику и упознају се с процесом производње, процедурама и правилима у администартивним и техничким делатностима. Науче културу пословног понашања и упознају реално пословно окружење кроз практичне вежбе и задатке који ће пред њих бити постављени“.

 

Извор: krstarica.com

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian